Hajer 9-14år

Hajer - Viderekomne:

 

Alder: 9-14 år (vejledende)

 

Forudsætning:

For at kunne svømme på Hajer skal målene for Sæler være opfyldt. Det betyder at barnet skal kunne svømme crawl og rygcrawl på en basal, afslappet og naturlig måde. Svømme en simpel brystsvømning – vejrtrækning, føddernes stilling og glidefase. Springe i vandet og dykke på forskellige måder. Lave et hovedspring, med afsæt fra kant. Svømme delfinben – øvelse til flyben. Lave kolbøtter under vandet og mestre forskellige balanceudfordringer. Barnet skal kunne svømme længere distancer uden pause.

 

Holdbeskrivelse:

Dette hold er det sidste hold i svømmeskolen. Undervisningens indhold forsøges også stadig her at fokusere på sjove og konstruktive lege-aktiviteter, hvorved svømningen læres gennem leg. Børnene behersker nu rygcrawl, crawlsvømning og brystsvømning. Børnene introduceres til butterflysvømning – grovmotorisk. Der svømmes på langs i bassinet

 

Målsætning - at børnene lærer:

 • at dykke og orientere sig på dybt vand
 • at svømme crawl, brystsvømning og rygcrawl, hvor de i stilarterne lærer måder at reducere vandmodstand med fokus på at øge fremdriften.
 • at svømme velkoordineret brystsvømning med god rytme.
 • at anvende to-håndsvending i forbindelse med brystsvømning.
 • at svømme rygcrawl med god balance.
 • at videreudvikle færdigheder i at springe og dykke på forskellige måder - herunder hovedspring fra kant og evt. vippe samt startspring fra skamlen.
 • at lærer forskellige tekniske forøvelser til butterfly.
 • at svømme butterflybenspark
 • at lave en kolbøttevending ved kanten og lære at anvende den i forbindelse med crawl.
 • at mestre alsidige og ikke-svømmeartsrelaterede balanceudfordringer
 • at få gode selvredningsfærdigheder, og et elementært kendskab til redning af sig selv og andre. Derfor vil der være en gang, hvor svømmerne selv skal medbringe tøj.

 

Det er også på dette hold børnene begynder at overveje om de vil prøve kræfter med konkurrencesvømning eller de skal fortsætte på klubbens Aqua Power hold, hvor fokus stadig er på svømmetræning men kombineret med andre elementer inden for svømmesporten.

 

Når instruktøren vurderer, at målene er nået er svømmeren er klar til at rykke videre til næste hold. Det er her der skal foretages en beslutning om barnet ønsker at svømme konkurrencesvømning eller ønsker at fortsætte med at svømme med fokus på motion for det sociale fællesskab. Hvis man ønsker at fortsætte som konkurrencesvømmer er næste hold: D-Hold (Bronze-Sølv).

 

Hvis man ønsker at fortsætte med fokus på motion så hedder holdene: Aqua Power.

 

I løbet af sæsonen vil svømmerne få invitation til deltagelse i klubbens Chokoladestævne og der vil ligeledes være ”mærkesvømning”.

 

 

 

 

Evt. Spørsmål mht. valg af hold kan stilles ved at skrive til : tilmelding@swimteam-neptun.dk