Muslinger 3-5år

Muslinger :

Plask og Leg er oftest børnenes første svømmehold.

 

Aldersgruppe: 3-5 år.

 

Forudsætninger:

Dette hold er det første hold i klubbens svømmeskole, derfor er der ikke nogen svømmemæssige forudsætninger for at starte på Muslinger. Børn skal være renlige for at kunne starte på holdet. Én forældre eller nærtstående er med i vandet og indgår i undervisningen, specielt hvis børnene er utrygge ved vandet, og følge instruktørens undervisning. Der vil ligeledes være hjælpetrænere til rådighed, som også kan hjælpe til.

 

Holdbeskrivelse:

Undervisningen foregår i den lave ende. På et "Muslinge"-hold er der ca. 15 svømmere plus evt. forældre (som hjælpere).

 

Der vil på "Muslinge"-holdet være instruktion i øvelser, teknikker og vandaktiviteter med henblik på 4 grundelementer: Balance, elementskifte, bevægelse og vejrtrækning. Der vil ligeledes indgå en masse vandaktiviteter/lege da svømning først og fremmest skal være sjovt - herefter skal børnene nok få lært at svømme. Vi prioriterer leg og sjove aktiviteter, så børnene opbygger en fortrolighed med vandet og opbygger positive erfaringer. Der undervises 15-20 minutter. Den resterende tid er afsat til fri leg, hvor børnene selv kan afprøve det de har lært.

 

Målsætning :

  • Tryghed ved og i vandet
  • Tilvænning til svømmehal
  • Leg med forskellige remedier
  • Dyk under vand
  • Kendskab til forskellige balanceøvelser
  • Forskellige hop fra kant til vand

 

Når instruktøren vurderer, at barnet opfylder ovenstående elementer og er klar til at rykke videre til næste hold, sker der oprykning. Når barnet er fyldt 5 år, skal det starte på Havmus. Oprykning sker primært ved sæsonafslutning i maj / december. Holdet, der oprykkes til, er et begynderhold (Havmus), hvor der også svømmes på tværs i den lave ende.

 

I løbet af sæsonen vil svømmerne få invitation til deltagelse i klubbens Chokoladestævne og der vil ligeledes være ”mærkesvømning”.

 

Evt. Spørsmål mht. valg af hold kan stilles ved at skrive til : tilmelding@swimteam-neptun.dk